Неизбежният Холанд с нов рекорд: 45-ти гол за сезона

Манчестър Сити и Интер спечелиха първите си срещи от четвъртфиналите в Шампионската лига по футбол. Английският тим победи гостуващия Байерн Мюнхен с 3:0 и взе убедителен аванс преди реванша в Германия. Интер пък надделя като гост на португалския Бенфика с 2:0.

На стадион „Етихад“ попаденията отбелязаха Родри в 27-ата минута, Бернандо Силва в 70-ата и Ерлинг Холанд в 76-ата минута.

Във ветровитата и дъждовна нощ в Манчестър шампионите на Англия и на Германия представиха завладяващ спектакъл, но Сити показа по-добра игра в края на второто полувреме, за да направи голяма крачка към класиране на полуфиналите за трети пореден сезон, докато тимът търси първа титла в най-престижния европейски клубен турнир.

С далечен изстрел с левия крак Родри откри резултата с първия си гол в Шампионската лига в 27-ата минута, преди Бернардо Силва да се разпише с глава след асистенция на Ерлинг Холанд в 70-ата минута. Само шест минути по-късно Джон Стоунс подаде на Холанд, който вкара отблизо за 3:0. Това беше 11-о попадение за норвежеца в Шампионската лига през този сезон. И 45-о за сезана – нов рекорд във Висшата лига.

Мачът беше първи, в който Пеп Гуардиола се изправя срещу бившия си тим Байерн Мюнхен, откакто напусна баварците, за да поеме Сити през 2016 година. Това беше и повторение на спора му с новия треньор на Байерн Томас Тухел от финала на Шампионската лига през 2021 година, когато лондончани спечелиха трофея. Този път Гуардиола излезе победител, а Сити записа девета поредна победа във всички турнири.

Срещата-реванш е следващата сряда в Мюнхен, Байерн е на път да отпадне на четвъртфиналите за трета поредна година.

В другата среща тази вечер Интер спечели срещу Бенфика в Португалия с 2:0 с попадения на Николо Барела и Ромелу Лукаку.

Домакините владееха инициативата през първото полувреме, но голове не бяха отбелязани. При първата си по-сериозна опасност пред вратата на съперника Барела изведе Интер напред в резултата в 51-ата минута, след като беше точен с глава след центриране на Алесандро Бастони.

Резервата Лукаку да направи 2:0 от дузпа в 81-ата, след като Жоао Марио игра с ръка в наказателното поле.

Играчите на Симоне Индзаги вече имат аванс реванша, който ще се играе на „Сан Сиро“ следващата сряда.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора