Несгоди за Роналдо и Джорджина, нямат брак – не може под един покрив

Не спират несгодите при преминаването на Кристиано Роналдо в Ал Насър. Законите в Саудитска Арабия не са толкова строги като в Катар, но все пак има неща, които трябва да се спазват. Едно от тях пряко засяга Роналдо и неговата любима – Джорджина Родригес.

По закон неженени двойки нямат право да живеят заедно, а Кристиано и Джорджина нямат сключен официален брак.

Все пак има известна надежда за футболиста, след като адвокат от страната, който поиска да скрие своята самоличност каза: „Въпреки че законът все още забранява съвместния живот без брак, властите започнаха да си затварят полека-лека очите за подобни случаи, особено що се отнася до чужденци. Разбира се, ако се случи престъпно деяние, тогава властите ще реагират“, каза саудитският юрист.

Освен това по две причини Роналдо все още не е регистриран като играч на Ал Насър и няма право да играе. Първо, превишена е квотата за чужденците в отбора. „В момента текат преговори за продажбата на един от играчите, но все още те не са достигнали заключителна фаза“, казаха от офиса на пклуба.

И второ, Роналдо трябва да изтърпи наказание от два мача, наложено от английската Футболна асоциация от ноември, за счупването на телефона на тийнейджър след поражението на тогавашния му клуб Манчестър Юнайтед от Евертън. Саудитската футболна асоциация насочи въпросите относно забраната към Ал Насър.

Четете още

Избор на редактора