Нина Николина с нов албум и концерт

Нина Николина представя нов албум и концерт на 27 януари в Sofia Live Club, съобщават от екипа на певицата.

Jazz & Traditions vol.2 включва девет композиции и съчетава песни от различни области на страната. „В албума се срещат традиция и съвременност, музикално  съчетание на автентичен български фолклор с етно и джаз елементи. Освен затрогващите песни “Зайди, зайди“, „Йовано, Йованке“ и други, са включени и хумористичните „Заспала е баба Дора“, „Цонке ле, чушко червена“, „Петрунка“, „Ерген деда“, разказват от екипа на Нина Николина.

Аранжиментите са на Калин Вельов, Мартин Ташев, Мирослав Турийски, Ясен Велчев, Нина Николина.

В двучасовия концерт Нина Николина ще изпълни песни от първия си концертен албум, песните от новия албум, както и хитовете си „Ти“, „Тебе да вземем“ и „Сън“ в нов аранжимент. „В кратка форма, с намигване,  изпълнителката ще “преведе“ от далектите,  митове, легенди, хумористични текстове. „Нина Николина Live“ не е традиционен концерт, а цялостен разказ за традициите и душевността на българина“, допълват от екипа на певицата.

На сцената ще се качат също Калин Вельов – барабани и перкусии, Мартин Ташев – тромпет и вокал, Мирослав Турийски – клавишни, и Таня Първанова – вокал.

Четете още

Избор на редактора