Нинова: Има съмнения за корупция в кабинетите на Радев

Сигнализирали сме за съмнения за корупция в четири министерства на служебните кабинети на президента Радев – Министерството на правосъдието, Министерството на електронното управление, Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката и индустрията. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията, на която на представителите на медиите беше раздадена папка със сигналите.

Сигнализирали сме, задавали сме и питания и за двама областни управители – на София и на Хасково, допълни тя. Нинова уточни, че най-общо в сигналите става въпрос за „злоупотреби с обществени поръчки с публични средства, далавери с имоти“.

Първият сигнал, който сме внесли, е от 23 декември 2022 г., последната жалба е от 24 януари 2024 г., посочи лидерът на БСП. Не сме чакали сега Делян Пеевски да реши, че има корупция в служебните кабинети, ние знаем какъв е редът, коментира тя.

Конкретно за двамата, които се споменават, не сме подавали сигнали, но всичко това е свързано с президентското управление, каза Нинова на въпрос за споменатите от Делян Пеевски.

В отговор на въпрос лидерът на БСП каза, че не изпитват страх от „поредната партия на президента Румен Радев“. Според нея обаче държавният глава подготвя такава партия особено след вчерашните му думи. Това е поредният му грешен ход и не е редно президент, докато е действащ, да прави партия, допълни Нинова.

Четете още

Избор на редактора