Нинова: Радев иска да овладее БСП и да я направи послушна

Челният сблъсък между Корнелия Нинова и Румен Радев не спира и в предизборния етап. Този път лидерът на БСП видя в намеренията му опит да превземе столетницата.

„Виждам и по-далечната цел на тази кампания за сваляне на правителството. Смятам, че целта е да се сринем на изборите, да се смени ръководството, да се овладее партията и тя да стане послушна”, заяви пред Nova Корнелия Нинова.

Тя вярвала на думите на Калоян Методиев, бивш началник на кабинета й, че е напуснал президентството, защото Радев се е опитал да я свали от председателското място в левицата.

Нинова е категорична, че Румен Радев е назначил Никола Стоянов за служебен министър на икономиката като лична атака към нея. Докато беше вицепремиер и министър на икономиката в кабинета „Петков“, тя отстрани Стоянов от шефското място във ВМЗ-Сопот.

“Очевидно е, че има лична атака към мен чрез възстановяването на този модел срещу, който застанаха хората на площада, срещу който се борихме 6 месеца. Това е притеснително”, каза соцлидерът.

Нинова коментира и износа на оръжие от България към Украйна и откри „изненадваща разлика“. Според нея, когато била министър на икономиката и индустрията, се развила мощна манипулативна камания, че изнасяме оръжия за Украйна, а сега нищо не се чува по темата, независимо, че миналата седмица бе изнесено оръжие за 1 млрд. евро за Полша и Румъния.

„Това беше манипулативна и лъжлива кампания срещу мен, а авторите й управляват днес”, заяви Нинова и каза, че тогава лично държавният глава я е обвинил в износ на оръжие към Украйна.

Лидерът на БСП призова президентът да обясни на левите хора защо се изнася оръжие за един милиард евро в северна посока.

Четете още

Избор на редактора