Нова драма над Черно море: Руски Су-27 опита да свали украински дрон

Турски медии публикуваха кадри, за които твърдят, че показват как Су-27 на руските военновъздушни сили се опитва да свали украинския дрон Bayraktar TB2.

Видеото беше публикувано пет дни след като два изтребителя Су-27 свалиха американски самолет MQ-9 Reaper във водите на Черно море, пише makfax.

SavunmaSanaiiST.com публикува видео, в което се твърди, че дронът е украински и че „че изтребител Су-27“ се е опитал да го свали.

Видеото показва два опита за сваляне на Bajraktar TB2. Не е ясно дали двата опита са направени от един и същи изтребител или, както в случая с американския дрон, са участвали два изтребителя.

И при двата опита дронът се разклаща силно, но успява да си върне позицията и не се разбива във водите на Черно море. Вижда се, че дронът дори успява да поддържа височина на полета над 5 километра.

Турски експерти предполагат, че дронът не се е разбил, защото за разлика от атаката срещу американския MQ-9, при този инцидент руският изтребител не е успял да повреди задното витло на дрона.

Четете още

Избор на редактора