Новият стадион на ЦСКА София ще е за 16 000 зрители

Идейният проект за реконструкцията на стадион „Българска  армия“ бе представен официално на пресконференция днес в Националния пресклуб на БТА.

Представители на проектантската компания ИПА и изпълнителният директор на ЦСКА София Филип Филипов дадоха подробности за начина, по който ще изглежда обновеният дом на „армейския“ клуб.

Капацитетът на стадиона се планира да бъде за 16 000 зрители.

„Надяваме се строителството да започне през есента. Целта е строежът да приключи за 18 месеца. Проектът ще бъде входиран и вече зависи от  институциите кога ще бъде издадено разрешение за строеж“, заяви Цветан Петров от компанията ИПА.

Стойността на реконструкцията възлиза на 80-90 милиона лева, уточнява БНР.

„Аз съм силно впечатлен и развълнуван от презентацията на новия дом на ЦСКА. Впечатлен съм от огромния обем и високото качество на работата, която са извършили архитектите и техният екип. Моята лична мечта, мечтата на многобройните фенове на ЦСКА най-сетне става реалност и наистина ще имаме един уникален по рода си за България стадион, на който феновете ще могат да се радват на победите на любимия отбор. Наистина това е максимумът (като капацитет за зрители), което може да бъде направено, защото ние искаме стадионът да отговаря на най-високия клас на УЕФА, за да можем да играем европейски мачове на нашия си стадиона, за това има много изисквания“, коментира изпълнителният директор на „червените“ Филип Филипов.

Четете още

Избор на редактора