Нови полети от София. До Вроцлав, Осло и Рияд

Лятното разписание на летище София предлага на пътуващите избор от 77 редовни и 19 чартърни дестинации. Те са резултат от програмата на „СОФ Кънкет“ за разширяване на полетната мрежа и дават възможност за удобни връзки и трансферни полети.

В лятната програма от София ще летят 21 авиокомпании, които изпълняват редовни полети, а 6 превозвача са заявили желание за чартърни.

Още с влизане в сила на новото разписание Ryanair започва полетите си до полския град Вроцлав. Първият самолет по дестинацията ще излети/кацне на 27 март, а до там ще се лети два пъти в седмицата в дните – понеделник и петък. Ryanair има още една нова дестинация с лятната ни програма, която е нова за нас. Това е Родос. Полетите до гръцкия град с едно от Седемте чудеса на света започват от 3 юни във вторник и събота.

Wizz air също включва две нови дестинации към лятното разписание на летище София. Това са редовните полети до Ереван и Рияд. До арменската столица ще се лети в дните сряда и неделя от 30 април. Директните полети до Саудитска Арабия/ Рияд също ще се изпълняват два пъти седмично от 23 април, отново в сряда и неделя.

В лятното разписание летище София ще посрещне още една нова дестинация, а именно до норвежката столица Осло. Редовните полети ще се изпълняват от Norwegian Air Shuttle, която е нова авиокомпания за летището. До норвежката столица ще се лети всяка сряда и събота от 24 юни.

Четете още

Избор на редактора