Нови обвинения за “патриота“, свалил гръцкото знаме

Българинът, който бе задържан в Кавала, след като свали гръцкото знаме и сложи българското, е с нови обвинения, след като се е опитал да избяга от страната, като при преследване счупил мантинела на граничния пункт Ексохи, съобщи изданието „Dramini“.

35-годишният мъж свали гръцкото знаме в петък, а в събота бе задържан.

Той бил забелязан от екипажа на кораб, превозващ работници към нефтена платформа. Служители на пристанищната администрация на Кавала се опитали да задържат нарушителя, като 35-годишният оказал яростна съпротива и дори извикал „Това е България!“.

Срещу него било образувано наказателно производство за обида на национални символи, но малко след това е освободен по разпореждане на прокурора. Наложена му е забрана да напуска страната до провеждането на съдебното заседание, а бреговата охрана свалила регистрационните табели на автомобила му.

Сега са му повдигнати две нови обвинения. Причината е, че въпреки забраната за напускане на страната, българинът потеглил към границата с България. В Драма срещнал полицейски контролно-пропускателен пункт, който му подал сигнал да спре заради липсата на регистрационни табели. Шофьорът увеличил скоростта и веднага започнало преследване, което стигнало до границата.

Той разбил мантинелата и навлязъл на българска територия. Образуваните преписки от РУ Драма са за опасно шофиране и нанасяне на щети на обществено имущество.

Българското посолство в Гърция осъжда постъпката на 35-годишния българин.

Оттам характеризират поведението на 35-годишния като „незаконно“ идостойно за съжаление и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция като две членки на Европейския съюз.

Става ясно, че българската полиция го е арестувала веднага щом е преминал граничния пункт и го е разпитала. След полицейския разпит той беше освободен в очакване на евентуални допълнителни полицейски или други процедури, отбелязва изданието.

Накрая от българското посолство отбелязват, че въпросният мъж е осъждан и преди в България за шофиране в нетрезво състояние, пише offnews.bg.

Четете още

Избор на редактора