Нови функции в мобилното приложение е-Здраве

В най-новата версия на мобилното приложение е-Здраве, част от Националната здравно-информационна система, вече са достъпни модулите „Кръводарявания“ и „Личен картон“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

В модул „Кръводарявания“ са включени всички кръводарявания на съответния потребител, подредени по датата на извършване и регистрирани в системата на Националния център по клинична и трансфузионна хематология (НЦТХ). Достъпна е и информация за кръвна група на кръводарителя, както и резултатите от придружаващите кръводаряването задължителни изследвания за СПИН/ ХИВ, хепатит B, хепатит C, сифилис, NAT тест.

В модул „Личен картон“ са добавени категории за въвеждане на обща информация за потребителя – височина, тегло, координати за връзка и контакти на близки при спешен случай. Тази информация гражданите могат да попълнят сами.

По отношение на общопрактикуващите лекари вече са достъпни следните данни: имена, уникален идентификационен номер, координати за връзка, код на лечебното заведение, Районна здравноосигурителна каса.

Новата версия на мобилното приложение надгражда функционалностите на наличните модули „Ваксини“ и „Направления“.

Информацията за датата на предстоящи имунизации и последващи реимунизации с ваксините от Имунизационния календар на България, въведени в Националната здравно-информационна система (НЗИС), вече е налична в модул „Ваксини“.

В модул „Направления“ се показва информация, когато едно направление е в процес на изпълнение. Версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве е с подобрена сигурност и стабилност, като не е позволено заснемането на екрана при работа с приложението.

Четете още

Избор на редактора