Новородено бебе загина при руски ракетен удар в Украйна

Новородено бебе загина при руски удар срещу родилно отделение в южната Запорожска област на Украйна, съобщиха службите за спешна помощ в сряда.

Бебето е убито, когато сградата се срути след ракетна атака, съобщиха украински спасители в социалните мрежи, уточява TNN.

„В нощта на 23 ноември в град Вилнянск в Запорожка област в резултат на ракетна атака на територията на местната болница беше разрушена двуетажната сграда на родилното отделение“, казаха те и добавиха, че „в резултат на нападението загина бебе, родено през 2022 г.“.

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че е донесла „терор и убийства“ в страната с удара по родилното отделение.

„Врагът отново реши да се опита да постигне с терор и убийства това, което не можа да постигне в продължение на девет месеца и няма да може да постигне“, каза г-н Зеленски в социалните медии.

Междувременно Обединеното кралство ще изпрати хеликоптери в Украйна за първи път от началото на войната, потвърди министърът на отбраната Бен Уолъс.

Г-н Уолъс каза, че това ще бъде първият път, когато пилотиран самолет ще бъде изпратен в разкъсаната от война нация след нахлуването на Русия.

Докладите сочат, че ще бъдат предоставени три хеликоптера Sea King, първият от които вече е пристигнал в Украйна.

Четете още

Избор на редактора