Нов скандал: Политици от ПП-ДБ записвани от службите

„Обявяваме информация за активно мероприятие срещу ПП и „Демократична България“ и възможността за създаване на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Използвани са записващи устройства в нашите зали“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

В момента ПП се събират в столичен хотел, за да обсъдят окончателния вариант, с който акад. Николай Денков ще се опита да състави правителство с втория мандат.

„Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, добави Петков. Прокуратурата също знаела, че минат ли предстоящите законопроекти, тя може „да бъде прочистена от дълбокото задкулисие“

„Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, заяви Петков.

„Дошло е време разделно – или ние ще успеем да сменим тях или те ще разбият нас и България“, каза Петков по адрес на прокуратурата и службите.

Като инструмент за това Петков посочи, че е използван „емоционално нестабилен политик” – Радостин Василев, който се разследва от главния прокурор Иван Гешев. Петков засегна и взимането на имунитета на Василев – той първо бил окей да си го запази, впоследствие се отказал. „Той е ядосан, че не беше предложен за министър. Личната му амбиция да бъде министър на спорта и отказът да бъде в този кабинет го доведе до емоционална нестабилност“, обвини Петков доскорошния си съюзник. Василев лично се бил похвалил, че има подкрепата на „държавни центрове на власт, които не искат съставяне на правителство“. Твърдял, че има и подкрепа от „лица от тъмния сектор“.

Петков обвини Василев, че има надежда да започне свой политически проект като помогне „да взриви държавата“.

Четете още

Избор на редактора