Нунес – Халанд 1:0. „Ливърпул“ с първи трофей за сезона

Откриващият мач на сезона за Къмюнити Шийлд между Ливърпул и Манчестър Сити беше обявен за битка между двама нови нападатели – Дарвин Нунес срещу Ерлинг Халанд. И нямаше съмнение кой излезе победител.

Привържениците на „червените“ имат нов герой в лицето на Дарвин Нунес, който веднага показа какво е накарало клуба да плати на Бенфика 64 милиона паунда с незабравим дебют.

Уругвайският национал започна като резерва, но спечели късна дузпа, която Мохамед Салах реализира, за да изведе Ливърпул с 2:1, след което вкара първия си състезателен гол за клуба, за да „сложи черешката на тортата“ на своето представяне.

В другия край на терена, Ерлинг Халанд имаше първи мач, който бързо трябва да забрави – норвежецът пропусна възможности пред вратата, което допринесе за загубата на Сити с 1:3.

Попитан от BBC Sport дали има някакви притеснения относно представянето на нападателя, струващ 52,2 милиона паунда, мениджърът на Сити Пеп Гуардиола каза: „Не. Той има невероятно качество и ще го направи. Има невероятен усет.“

След като капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън вдигна първия трофей за сезона, Нунес поведе празненствата, като гръмна шампанското на победата.

„Добре, много добре и той ще се подобрява с времето“, коментира играта на Дарвин мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп.

Четете още

Избор на редактора