Издирват с Интерпол Петьо Еврото и детето му

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на Кристиян Христов за незаконно използване на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

За периода от 25.05.2018 г. до 30.05.2023 г. на различни места на територията на гр. София, обвиняемият Кристиян Христов без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е използвал специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация – престъпление по чл. 339а, ал.1 от НК. В хода на разследването е установено, че Кристиян Христов е записвал срещи на обвиняемият Петьо Петров с различни български граждани и магистрати.

На Кристиян Христов е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България.

Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият Петьо Петров е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС). Чрез ШИС e обявенo за издирване и детето на Петьо Петров. Разследването по случая продължава.

Свързаният с аферата „Осемте джуджета“ Кристиян Христов беше задържан на 31 май, малко преди да даде пресконференция в БТА. Бе се заканил да разкрие подробности по аферата. Още тогава вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че той е арестуван по нареждане на Софийската районна прокуратура. След няколкочасов разпит мъжът, който е формалният собственик на асансьорните заводи „Изамет“, е бил пуснат.

Четете още

Избор на редактора