Октай: ПП и ДБ ще са първи на изборите с 90-100 мандата

Обединението на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ ще спечели извънредните парламентарни избори на 2 април, прогнозира политическият анализатор Осман Октай пред Евроком. Гостът на Сашо Диков стана известен с това, че на последните 4 вота имаше по-верни прогнози от всички социологически агенции у нас.

Политическият Нострадамус отрежда 90-100 мандата за ПП и ДБ. Според неговата прогноза, направена на 25 януари, „Български Възход“ на Стефан Янев няма да може да прескочи 4-процентовата граница, за да влезе в парламента.

„Сега е моментът да се отговори на очакванията на младото поколение от 2020 г. по време на протестите. Единственият начин за излизане от тази криза е реформаторско мнозинство. Добрите новини са, че ПП, ДБ, партията на Борис Бонев, включително и други организации, които подкрепят приоритетите на България, могат да влязат в обединение и да излязат евентуално като победители на предстоящите предсрочни избори. Те имат възможност сега да подготвят спечелването на вота и в по-малките градове. Това е пътят за старта на истинската промяна, смята Октай. – Голяма част от нашето поколение, което беше на площадите през 90-те години, е разочаровано, че очакванията му за правова държава и за развитието на средна класа не успяха да се получат. Тези хора се отдръпнаха с недоверие от изборния процес, но сега е времето да разберат, че трябва да подкрепят младежката енергия за промяна, за да се отключи процесът към истинска европейска демокрация, а не да сме подвластни на кремълско влияние, каквото имаме през последните 32 години.“

Ето и подрежденото на партиите и коалиците, според прогнозата на политическия анализатор:

  1. ПП и ДБ – 90-10 мандата
  2. ГЕРБ-СДС – 70-80 мандата
  3. ДПС – 30-35 мандата
  4. „Възраждане“ – 25-30 мандата
  5. БСП – 20-25 мандата

Четете още

Избор на редактора