Оперната прима Соня Йончева с концерт в София за Великден

В навечерието на Великден оперната прима Соня Йончева ще изнесе концерт за българските си почитатели в зала „България“. Тя ще изпълни барокови творби на композитори като Хенри Пърсел, Жан-Филип Рамо и Георг Хендел на 12 април от 19:30 ч.

Соня Йончева трябваше да изнесе още един концерт на 15 април, но той се отменя заради ангажименти в чужбина. Заедно с Йонас Кауфман тя ще участва в премиера на операта „Андре Шение“ в „Ла Скала“ през май. За Йончева участието в операта „Андре Шение“ е дебют, съобщава БТА. Билетите за премиерните спектакли достигат до 620 евро.

След това ще участва в концерт в Залцбург, посветен на един от големите диригенти на нашето време – Даниел Баренбойм. Той е неин учител, през годините е работила с него в продукции като „Травиата“ и „Медея“ в берлинската „Щатсопера“.

През юни Соня Йончева ще направи още един дебют. Тя ще бъде звездата в операта „Мадам Бътерфлай“ на Пучини във Виенската опера.

Въпреки натоварения си график обаче певицата ще спази обещанието си за втори концерт в България. На 31 август тя ще излезе на сцената на Летния театър във Варна, където ще изнесе оперна гала с арии от опери като „Травиата“, „Норма“ и „Тоска“.

След концертите в София и Варна Соня Йончева ще се срещне със своите почитатели. Тя ще раздава автографи върху новата си книгата „Петнадесет огледала“ и албума „Куртизанката“.

Четете още

Избор на редактора