Оставката на Нинова и Национален съвет на БСП иска Зарков

Най-голямата и най-важна партия, която е призвана да защитава голяма част от обществото ни е пета политическа сила, това не отговаря на нейната мисия. Така служебният министър на правосъдието Крум Зарков коментира резултата на БСП на състоялите се в неделя предсрочни парламентарни избори.

Според данните на Централната избирателна комисия (ЦИК) „БСП за България“ се нарежда на пето място с 9.30% (232 947 гласа).

Още миналата година, когато влязохме в тежка спирала от загуби, партията трябваше да предприеме действия, посочи Крум Зарков, който е член на Националния съвет на БСП. Той припомни, че е искал оставката на Корнелия Нинова. „Поисках тази оставка когато бяхме трети, какво да кажа, когато сме пети“, добави Зарков.

По думите му вчера на пресконференцията на БСП е демонстриран „инат“ под маската на твърдост и всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават такова отношение. На брифинга лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че оставки няма да се подават и няма да се влиза в съюз с ГЕРБ и ДПС. „Ако се даде шанс на българските социалисти да се организират и да вдигнат поглед, перспективата ще бъде различна“, смята още Крум Зарков.

Той определи свикването на Национален съвет на левицата в събота като последен шанс за БСП. „В партията има много хора, които са способни“, коментира Крум Зарков и посочи за самия себе си, че ако има открито състезание за нов лидер на БСП, ще оповести становището си. Според него партията трябва да се „отпуши“, както и диалогът в нея по политики.

Четете още

Избор на редактора