Отцепник от ИТН: Слуховете за края на кабинета са силно преувеличени

Слуховете за падането на правителството са силно преувеличени. Черпя оптимизъм от събитията вчера (б.а. напускането на още един депутат – Кирил Симеонов, от парламентарната група на ИТН). Това заяви пред БНТ независимият народен представител Светлин Стоянов, който също излезе от ИТН преди дни.

Стоянов разкри и пикантни подробности за бившата си вече парламентарна група и за това как са били взимани решенията в нея – спускали ги Тошко Йорданов и Светослав Балабанов, които говорили със Слави Трифонов. Много от депутатите негодували на някои решения, защото вярвали, че основната им цел в парламента била да се изчегърта модела на ГЕРБ, но това реално не се случвало. Освен това по отношение на вота на недоверие Любомир Каримански предложил групата на ИТН да се въздържи, но това не било прието с възторг. Ива Митева пък била споделила, че свалянето на Никола Минчев от председателския пост на НС, е грешка.

Симеонов призна, че недоумявал защо бившите му колеги го наричали „предател“, а напусналия в петък Кирил Симеонов – „приятел“. Според него имало вече два опита да върнат Иво Атанасов в парламентарната група на ИТН.

Четете още

Избор на редактора