От утре децата до 14 безплатно в градския транспорт в София

От утре, 1 февруари, децата до 14 ненавършени години ще пътуват с безплатни карти за градския транспорт в София, съобщава Центърът за градска мобилност (ЦГМ) на своя сайт.

Учениците над 14 години, студентите и докторантите, на които им предстои да заредят карти за обществения транспорт от 1 февруари, ще зареждат картите си по старите цени, утвърдени с решение на Столичния общински съвет.

Причината е, че на 1 февруари изтича срокът на Постановлението на Министерския съвет от началото на 2023 г., с което беше дадена допълнителна отстъпка на цените на превозните им документи. В резултат на това решение учениците и студентите от февруари 2023 г. досега пътуват с годишни карти за 180 лв. в цялата мрежа, а едномесечната карта беше с цена от 15 лева.

От утре, учениците, навършили 14 години и студентите вече могат да вземат на касите на ЦГМ годишна карта на старата цена от 200 лева. Месечната карта за всички линии е 20 лв., а цената за една линия (наземен транспорт или метро) е 9 лева. Картата за докторантите е 35 лв. за цялата мрежа на месец и 16 лв. за една линия на месец. Зареждането на превозните документи може да стане и през уебпортала на ЦГМ.

Утре, от 11.00 ч., на касата на ЦГМ на НДК при входа за метрото, ще се състои демонстрация за зареждане на безплатни карти на деца до 14-годишна възраст. Ще присъства Пламен Църноречки, директор на дирекция „Продажби, маркетинг и стопанска дейност“, информират от ЦГМ.

Четете още

Избор на редактора