Още един Мбапе тренира в ПСЖ с Килиан

Двама Мбапе се включиха в последната тренировка на „Пари Сен Жермен“ преди Коледа. До Килиан бе и по-малкият му брат Етан, който на 29 декември става на 16 и вече тренира с първия състав на парижани.

Етан дойде в „Пари Сен Жермен“ заедно с батко си през 2017 г. И двамата преди това бяха в скромния детски тим „Бонди“, прочут с това, че вади невероятни таланти.

Реално в семейството има и друг футболист. Това е Жирес Кембо Екоко, който е осиновен от родителите на Мбапе, когато е на 6 години.

И той постъпва в академията „Бонди“. На 13 години вече е в знаменитата „Клерфонтен“, където са най-големите таланти. На 16 подписва договор с „Рен“. Става национал. И заради техниката му го кръщават по бразилски Кембиньо.

Кембо Екоко играе за „Рен“ шест години, тимът е в евротурнирите и губи финал за купата на лигата с 1:2 от „Гинган“. След това обаче кариерата му тръгва надолу – „Ал Аин“ от ОАЕ, „Ал Джайс“ от Катар, „Ал Насър“ от Дубай и турския „Бурса“, където приключва кариерата си на 31 години.

Така печели само две титли на ОАЕ (2012/13 и 2014/15), суперкупа на ОАЕ – 2013 и купата на Катар – 2014. За младежкия национален отбор има 9 мача.

Четете още

Избор на редактора