Пак катастрофа след гонка с мигранти, тежко ранен e полицай

Полицай е пострадал при катастрофа в София след гонка с микробус с мигранти.

Инцидентът е станал малко след 7 часа тази сутрин на влизане в столицата от АМ „Тракия” в посока Казичене. В преследваната кола са били дузина мигранти, съобщава Нова.

При сблъсъка е ударен полицейски бус, а един служител на реда е пострадал.

В безсъзнание, с множество наранявания и тежко състояние е полицаят, който е откаран от Спешна помощ на болница Св. Анна. Мъжът е на 51 години, уточнява 24 часа.

Освен полицая, има  и тежко пострадал бежанец. Той е на около 20 години и е с травма на главата. Мъжът е в шоково състояние и е откаран във ВМА, добавиха от Спешна помощ, които са били на мястото на катастрофата, минути след като тя станала.

Още трима мигранти са били ранени. Те са на възраст между 20 и 30 години. Мъже с травма на главата и на шията са откарани във ВМА, а друг бежанец, пострадал при инцидента, е закаран в болница Св. Анна.

Причината е катастрофата, при която Найден Николов, който кара бус, пълен с мигранти, блъсна на входа на София полицейска кола. Раненият униформен е с опасност за живота.  Бусът, който Николов карал, е бил преследван от полицаи по АМ „Тракия“ още от района на Ихтиман. При отбивката за кв. „Казичане“ до София не могъл да вземе завоя и се забил в бус на Специализирани полицейски сили. 51-годишният ранен полицай е в тежко състояние, той е бил в буса. Двама негови колеги са били зад колата, имат леки наранявания.

Николов е превозвал 12 мигранти от Сирия. Той има богато крими досие, в него личат регистрации за наркотици, кражби и други.

Четете още

Избор на редактора