Пак бомбен терор в училища. В София, 24 във Варна, всичките в Сливен

Нови имейли със заплахи за поставени взривни устройства са получени и днес в училища в цялата страна.

От МВР уточниха, че през днешния ден такива имейли са получени в няколко столични училища, 24 учебни заведения във Варна и във всички училища в Сливен.

Имейл с бомбена заплаха е получен и в Математическата гимназия в Бургас. Учениците са евакуирани и часовете се прекратени, предава БНТ.

По-рано днес пък сигнал за бомба беше подаден за столичното 22-ро училище. Там обаждането е било по телефон около 6 часа сутринта. Заради това училището днес остава затворено.

Бомбена заплаха е получена и в Университета за национално и световно стопанство, съобщиха от учебното заведение. По нареждане на МВР се налага незабавна евакуация. Университетът ще бъде затворен до края на деня.

Вчера десетки училища в цялата страна получиха имейли със заплахи. Отговорност за това пое неизвестна организация, в чийто профил в приложението Телеграм има призиви за насилие.

Водещата версия за имейлите с бомбени заплахи в училища, е че става въпрос за хибридни атаки, свързани с Русия. Това каза пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев.

Силовият министър съобщи, че сигнали за бомби постъпват паралелно в училища в няколко европейски държави, не само у нас. „Те не са реални и целят всяване на страх“, добави министърът на вътрешните работи.

Четете още

Избор на редактора