Папата кръсти бебе в болницата, днес го изписват

Папа Франциск, който е в болница в Рим от сряда заради бронхит, ще бъде изписан утре и ще присъства на литургията по повод Палмова неделя, която ще бъде отслужена на 2 април. Това обяви днес Ватиканът.

След втора нощ, прекарана в клиниката „Джемели“, папата, чието здраве се е подобрило значително, се е посветил на четене на вестници и на работните си задължения.

Говорителят на пресслужбата на Ватиката Матео Бруни разказа, че вчера вечерта папата е ял пица заедно с всички, които го обгрижвали в болницата, в това число, лекари, медицински сестри, асистенти и членове на ватиканската гвардия.

Днес следобед папата направи и изненадващо посещение на детското онкологично отделение в болницата, в която се лекува, предадоха световните агенции.

Той донесе на децата там книги, броеници и шоколадови яйца. Визитата му при малчуганите е продължила около 30 минути. По време на нея папата е кръстил дори бебе, родено преди няколко седмици, което ще носи името Мигел Аджел.

На кадри, разпространени от Ватикана, се вижда как папата обикаля с проходилка из детското отделение или ръси със светена вода главичката на бебето, което кръщава.

Четете още

Избор на редактора