Паскалев очаква за местните избори БСП да е в „Левицата“

„Левицата“ са оптимисти, че ще влязат в бъдещия парламент и искат с БСП на местния вот, стана ясно по време на представянето на кандидатите за депутати на лявото обединение.

Един от инициаторите обединението в лицето на Костадин Паскалев отчете, че коалицията е факт след петмесечно усилие и процесът е завършил с коалиционно споразумение. Той изрази надежда на местните избори БСП да е в „Левицата“.

Паскалев посочи, че сега обаче целта на „Левицата“ е да има своето представителство в парламента.  Цветислава Гълъбова, която е водач на листата на „Левицата“ в 25-ти МИР София, заяви, че е оптимист за резултата на формацията на предстоящия вот. По думите й районът, в който тя е водач, се определя като арена на лидерска битка. „Не възприемам влизането ми в това състезание като битка, а точно като състезание“, каза тя.

Гълъбова уточни, че се надява то бъде честно.  По време на събитието стана ясно, че левицата има 432 кандидати за депутати, разпределени в 31 листи, като всичките са с висше образование, а голяма част от тях имат и по две. Водачи на листи са трима професори и много доктори на науките. Трима души водят на по две места: Мая Манолова в 3-ти МИР – Варна и в 23-ти МИР София; Татяна Дончева – в 24-ти МИР София и във 4-ти МИР Велико Търново и Валери Жаблянов в 16-ти МИР Пловдив град и 6-ти МИР Враца. „В нашите листи има много представители на БСП“, каза Валери Жаблянов, като по думите му те са разочаровани от социалистическата партия.

Сред основните приоритети на „Левицата“ са повишаване на доходите, справедливо и достойно възнаграждение на труда, овладяване на спекулата и високите цени на стоките от първа необходимост, стабилизиране на държавното управление, консолидиране на подкрепа за промяна на конституцията за реализиране на съдебна реформа, възстановяване на чувството за справедливост.

Четете още

Избор на редактора