Пентагонът въоръжава Украйна, руските атаки се засилват

Пентагонът ще въоръжи Украйна. Ще бъдат закупени системи за противовъздушна отбрана NASAMS за Украйна на стойност 182 милиона долара, предава ТАСС. Усъвършенстваните зенитни системи част от обявения по-рано тази седмица нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 3 милиарда долара.

Бойните действия в Украйна остават концентрирани в Донецка и Херсонска област, става ясно от съобщенията на украинския генерален щаб и британското министерство на отбраната.

Русия е засилила атаките в Донецка област, като по този начин се опитва да ангажира вниманието на украинската армия и да осуети контраатака, се казва в днешния анализ на британското министерство на отбраната.

През изминалото денонощие в Бахмут, в Донецка област двама души са загинали, а 12 са били ранени след руски обстрел, съобщи началникът на областната военна администрация Павло Кириленко.

Ръководителят на военната администрация на Днепропетровска област Валентин Резниченко също съобщава за интензивен обстрел, без жертви и ранени, но с пострадали жилищни сгради.

За руски атаки през изминалата нощ съобщават още от Харков и Запорожие.

Четете още

Избор на редактора