Петима украинци замесени в трафик на мигранти

Петима украинци участват в схема за трафик на мигранти, съобщиха от прокуратурата. Един от тях вече е заловен при опит да напусне страната, другите са обявени за общодържавно издирване.

Как ги откриват криминалистите? На 21 август в ОДМВР-София е образувано досъдебно производство по повод катастрофирал в ранните часове на деня и изгорял заедно с водача микробус в годечкото село Туден. След потушаването на огъня, в близост до местопроизшествието, е намерена група от общо 34 чужди граждани без документи за самоличност.

При разследването било установено, че чужденците са пътували в товарния отсек на буса. Криминалистите разкрили, че пътник от опожарения микробус се е качил в съпровождащ го лек автомобил, след което се е насочил с него в посока Драгоман. От незаконно пребиваващите чужденци били събрани данни за механизма на осъществяване на незаконното им транспортиране през страната.

Разследващите вече имат информация за организаторите на канала за трафик на мигранти, участниците в престъпната схема, критериите за избор на маршрути. Получени са данни и за финансовите институции и инструменти за придобиване на паричните средства, използвани в трафика. Така криминалистите от ОДМВР-София стигнали до петимата украински граждани, които поддържали връзката и с чуждестранни каналджии.

 

Четете още

Избор на редактора