Пети ден блокада на пътища в област Стара Загора

Пети ден са затворени възлови точки за движение в Стара Загора, блокирана е автомагистрала „Тракия“ и Проходът на Републиката. Причината е протест на миньори и енергетици., предава БТА.

В 11:00 часа днес премиерът акад. Николай Денков ще се срещне с част от протестиращите в сградата на Народното събрание. Разговорът трябваше да се проведе в Раднево, но мястото на срещата беше променено, след като енергетиците и миньорите не потвърдиха присъствието си.

Премиерът ги покани на среща, за да представят исканията си във връзка с териториалните планове. В срещата се очаква да се включат също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, и на икономиката и индустрията. Ще участват и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството, се казва в прессъобщението.

Лидерът на Конфедерация на труда (КТ) „Подкрепа“ в „Мини Марица-изток“ Бисер Бинев заяви, че ще присъства на тази среща в София, но разговори ще има ако на нея има представители на всички парламентарно представени партии.

Четете още

Избор на редактора