Петков: Борисов е българският Мадуро, в сряда влизаме в зала

Защо трябва най-важните въпроси в Изборния кодекс да се решават докато българите спят. От какво ги е страх? Извършен бе опит за кражба на демократичния вот на българите.

Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков във връзка с приетите от правна комисия на второ четене промени в ИК след заседание цяла нощ през изминалата седмица.

Бившият премиер попита защо машините за гласуване трябва да се превръщат в принтери за бележки. „Българският Мадуро е Борисов”, заяви още Петков, подчертавайки, че целта е нови бързи избори.

Те се готвят за едни избори, искат да има манипулации, искат да ги откраднат, каза още Петков.

Той съобщи, че в сряда депутатите на „Продължаваме промяната” влизат обратно в пленарната зала и ще предложат временната комисия за промените в Изборния кодекс.

Ако гласуват да няма нормален обществен дебат по темата, да не може в нормалните часове на деня да обсъдим важните моменти, ще означава, че те бързат за избори, заяви Кирил Петков.

Той каза, че ако не бъде прието предложението им за временна ресорна комисия, която в рамките на месец да се заеме с темата, а през това време да бъдат обсъдени другите важни въпроси, ще настояват президентът да обяви вето на текстовете от ИК.

Четете още

Избор на редактора