Петков: Депутатите на Слави трябва сами да вземат решения

Премиерът в оставка Кирил Петков настоя Слави Трифонов да не взема решенията и депутатите от „Има такъв народ“ да могат сами да преговарят за евентуалното сформиране на ново правителство.

„Продължаваме Промяната“ продължава да води разговори с различни депутати от групата на ИТН и Петков обясни, че сега вече се преговаря при ясна програма и ясни срокове.

„Всичко това е толкова логично с тези хора, дори да кажат „не“, но да видят цялата програма, да дискутираме по важните за България приоритети и тогава да си направят становище, така че много се надявам, че парламентарните групи ще влязат в такъв диалог. Единственото ми условие разбира се, е господин Слави Трифонов да не бъде човекът, който да взима решения вместо тях“, заяви Петков.

Отговорът не закъсня. Тошко Йорданов излезе с твърдението, че Кирил Петков е създал корупционна среда в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) след излизането на ИТН от кабинета.

Председателят на ПГ на ИТН каза, че Петков е уволнил всички зам.-министри в МРРБ и е сложил свои хора на тези постове (б.р. Ивайло Стайков и Александър Стоянов), на които е дал правомощията да управляват паричните потоци. Кирил Петков издава заповед, че всички плащания над 900 хил. лева трябва да бъдат разрешени от Министерския съвет и от тези двама зам.-министри, посочи Йорданов.

Четете още

Избор на редактора