Петков: Неудобни сме, защото защитаваме ценности

„Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Не сме в политиката, за да бъдем приятели или врагове с някого. Ние сме в политиката, за да става животът на българските граждани по-добър.“ Това заяви пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Той заяви, че са влезли в политическите процеси с каузи и са останали независими от никого.

„Заради това сме неудобни. Никой не може да ни се обади по телефона и да ни каже какво да правим, както са свикнали“, заяви той в коментар на изострените им отношения с президента Румен Радев.

„Реториките нямат значение. Имат значение действията на служебното правителство през последните два месеца. Последното голямо разочарование беше около Българската банка на развитие, от който е откраднат 1 млрд., а тази сума е разпределена между 8 фирми“, заяви Петков.

„Докато 7 месеца бяхме в управлението, 1 милион пенсионери минаха над линията на бедност. Това ме прави щастлив. За първи път от 30 години успяхме да намалим неравенството. Нямаше нито ден с прекъсване на газоснабдяването към нас“, посочи той.

Кирил Петков заяви, че „Продължаваме промяната“ няма да подкрепи първия мандат, а втория мандат биха го поели само с „Демократична България“, и то при 9 гаранции, които трябва да бъдат изпълнени. Първата от тях е президентско вето върху Изборния кодекс.

Четете още

Избор на редактора