Петков отлага визитата в Баку заради бюджета

Министър-председателят Кирил Петков отлага посещението си в Азербайджан, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Причината е решението на премиера да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Петков нееднократно и със сериозни аргументи е заявявал подкрепата си за актуализацията на бюджета, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното увеличение на пенсиите за последните 10 години, мерките за намаляване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и много други социални плащания, които правят приемането на новия бюджет водещ приоритет за отговорното към българските граждани управление, се посочва в съобщението от пресслужбата на кабинета.

Премиерът е провел телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата обсъдили темите, които са от стратегическа значимост за енергийната независимост на България. Договорили се отложената визита да се състои при първа възможност.

Четете още

Избор на редактора