Петя Димитрова от Пощенска оглави Асоциацията на банките

Петя Димитрова – главен изпълнителен директор на Юробанк България АД /Пощенска банка/, е новият председател на Асоциацията на банките в България /АББ/.

Тя беше избрана от Управителния съвет на АББ. Цветанка Минчева – главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк АД, продължава да бъде заместник-председател на УС на АББ.

На проведеното вчера Общо събрание на АББ, за нови членове на УС на АББ, за първи тригодишен мандат, бяха избрани: Тамаш Хак-Ковач – главен изпълнителен директор на Банка ДСК АД и  Илиан Георгиев, главен изпълнителен директор на Българо-американска кредитна банка АД, съобщиха от АББ.

На заседанието Диана Митева беше освободена от членство в УС на АББ, поради загубване качеството на изпълнителен директор на банка. Припомняме, че тя се оттегли от поста в Банка ДСК през януари т.г. Заради това зам.-председателят на УС на АББ Цветанка Минчева изпълняваше от януари досега функциите на председател на Асоциацията.

Десислава Симеонова, изпълнителен директор на ОББ АД, също е освободена от членство в УС на АББ, по нейно желание.

Асоциация на банките в България е сдружение с нестопанска цел на банките в Република България. АББ бе създадена на 9 април 1992г. и бе една от първите браншови организации с идеална цел.

Първоначално учредители на Асоциацията бяха 47 банки. В момента пълноправните членове са 18 банки.

Четете още

Избор на редактора