Пияно ченге блъсна кола с дете във Велико Търново

Полицай с 1,84 промила алкохол е предизвикал катастрофа в центъра на Велико Търново, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

Снощи около 20:30 ч. на кръстовище между улиците „Елин Пелин“ и „България“ в областния град е станало произшествие между два леки автомобила, движещи се един след друг. Пострадали няма, съобщи БТА.

Автомобилът на служителя на реда се ударил в кола, управлявана от жена, с която пътувало и дете. След инцидента е възникнала разправия между двамата шофьори.

При проверка на водачите за употреба на алкохол е установено, че единият – 46-годишен служител в структурите на Областната дирекция на МВР – Велико Търново е седнал зад волана на личния си автомобил, след употреба на алкохол. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Автомобилът е иззет. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато следствено дело, уточниха от пресцентъра на полицията.

По непотвърдена информация полицаят е хвърлял предмети по другия автомобил. На мястото са пристигнали четири патрулки. От ОДМВР не обявиха името на полицая. Той бил редови служител в структура на Областната дирекция.

Четете още

Избор на редактора