Плаващ хотел минава Суецкия канал напът за Доха

Круизен кораб на стойност 1,1 милиарда долара, който пътува за Катар за Световното първенство по футбол , в момента преминава през Суецкия канал .

MSC World Europa , 205 700-тонен луксозен кораб, преминава през Суецкия канал, корабна връзка между Средиземно море и Червено море, според услугата за проследяване на кораби MarineTraffic.

Уебсайтът казва, че корабът се очаква да акостира в пристанище Рашид в Дубай в сряда, 9 ноември.

Корабът е на първото си плаване и в крайна сметка ще акостира на Големия терминал в Доха, където ще бъде използван като плаващ хотел от 19 ноември до 19 декември за феновете, посещаващи Световното първенство по футбол.

MSC World Europa може да побере 6762 гости в 2633 каюти и разполага с шест плувни басейна, 14 джакузита с изглед към океана, 13 заведения за хранене и повече от 30 бара и кафенета.

Церемонията по наименуването му ще бъде в Доха преди началото на Световната купа, на 13 ноември.

След едномесечния турнир MSC Europa – най-големият кораб във флота на компанията – ще прекара зимните месеци, предлагайки круизи в Арабския залив.

Два други кораба на MSC скоро ще отплават за Доха – MSC Poesia и MSC Opera – които също ще бъдат акостирали в пристанището на Доха, за да приемат фенове.

Круизните кораби имат общ капацитет от 4000 стаи и могат да поберат до 9400 души. Хотелите на круизните кораби ще предлагат разнообразие от опции за каюти, от традиционни каюти и каюти с изглед към океана до каюти с балкони и луксозни апартаменти.

Стаите на трите кораба варират от $220 до $469 на вечер, но цените могат да бъдат по-високи през уикендите.

Четете още

Избор на редактора