ГЕРБ и „Промяната“ ще се срещнат пред камери, обещава Плевнелиев

Следващата седмица ще се проведе „среща пред камерите“ между политическа партия ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“. Това съобщи в предаването „Събуди се“ на Нова телевизия Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012 – 2017 г. Той и бившият министър на външните работи Соломон Паси бяха част от т.нар. контактна група, която проведе разговори с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „Български възход“ и ДПС в опит да се намери консенсус в рамките на 48-ото Народно събрание. Официални откази за участие в разговорите бяха изпратени от парламентарните групи на „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и „БСП за България“.

От думите на Росен Плевнелиев днес стана известно, че в срещата между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“ следващата седмица Бойко Борисов няма да участва.

От страна на ГЕРБ ще участва Томислав Дончев. От страна на „Продължаваме Промяната“ ще участват и двамата лидери. Започваме да си говорим. Контактната група няма да присъства там, но двете политически партии започват да си говорят, което ние намираме за изключително позитивно, заяви Плевнелиев.

Той добави, че контактната група продължава да работи и да провежда неформални разговори с политическите групи.

Контактната група започна да постигна резултати. Декларацията, която ние с д-р Паси изготвихме и внесохме при председателя на Народното събрание, вече постига съгласие. Видяхме единодействие по F-16, по еврозоната, добави още Плевнелиев.

След като по обяд Борисов потвърди новината за срещата, от „Продължаваме Промяната“ изпратиха до медиите позиция, в която заявяват официално, че ще се отзоват на поканата за разговор от ГЕРБ-СДС.

„Веднага след изборите открито заявихме, че ще разговаряме с всички политически партии по приоритетите, залегнали в предложените от „Продължаваме Промяната” 16 политики в полза на хората. Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС“, допълват от ПП.

ГЕРБ-СДС ще бъдат представлявани от Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев. От „Продължаваме Промяната“ ще участват съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, както и експерти.

Четете още

Избор на редактора