Плевнелиев: Предупредих премиера, че греши за Радев

„Многократно предупредих Кирил Петков, че греши в оценката си за президента Румен Радев“, заяви по bTV бившият държавен глава Росен Плевнелиев. „Той го обяви за президент на почтените. Нали така беше? Те не извадиха собствен кандидат за президент, а казаха, че Румен Радев е на почтените“, припомни Плевнелиев. Според него в политиката не може лесно да променяш позицията си.

Според него Петков е допуснал грешки като безпринципна коалиция с две популистки партии, конфронтация с българския бизнес, общините и опозицията. „Отиваме към трудния начин, обединението да стане в следващ парламент“, коментира още Плевнелиев. Служебен кабинет на Радев, означава нов популизъм. „Ако ПП се смирят и започнат да градят мостове, ще има друг сценарий“, каза още бившият президент.

„Чест прави на Христо Иванов, че се отдръпна, Бойко (б.р. Борисов) е готов също да го направи. Вчера говорихме с него, никой не може да вземе партията на ББ тя е негова рожба, той си я е създал, но след като сте били 10-12 години пред телевизорите, пред медиите, може да се оттеглите“, обобщи още Плевнелиев.

Според избрания с гласовете на ГЕРБ български президент, ГЕРБ има ново младо поколение като Даниел Митов, Томислав Дончев и Екатерина Захариева, с които Кирил Петков трябва да говори. От разединението в българските партии печели Путин, категоричен е Плевнелиев.

„Прави чест на Макрон, че влезе в блатото (б.р. Българо-Северомакедонските отношения) и се опита да го разчисти, надявам се и Северна Македония да се възползва от този шанс“, коментира още експрезидентът.

 

Четете още

Избор на редактора