Подземна оранжерия за марихуана край Сливен

Полицията разкри оранжерия за марихуана край сливенското село Асеновец. Тя се е намирала под земята, а инвестициите в нея са били за близо 2 млн. лева, обяви по време на брифинг вчера директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Съоръжението е изградено е на площ от над 600 кв.м. Подземната нарколаборатория е със специален вход – през изоставен катастрофирал микробус. Мястото е със собствено захранване от вкопан на над 5 метра в земята генератор.

Оранжерията е направена под селскостопанска постройка в имот, който е взет под наем. Близо 80 метра е дължината на коридора на подземното съоръжение. Растенията са отглеждани в осем помещения при специално осветление, температура, поливане и торене.

„Тук освен лаборатория за сушене на наркотични вещества имаме помещение, където се прави разсад на марихуана, впоследствие имаме помещение, където растенията израстват, имаме специализирана техника, която ги нагрява, която ги отоплява и която ги напоява. Т.е. касае се за едни многостепенен, многопластов производствен процес“, каза Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба.

Седем души са задържани по случая. Нито един от тях не от Сливенски регион. Групата е наблюдавана близо четири месеца преди да бъде разкрита. Повдигнати са на всички обвинения за две престъпление – за засяване и отглеждане на наркотично вещество канабис и второто обвинение е за държане на суха растителна маса канабис в големи количества, която е оценена на 240 хиляди лева.

От жилищата на задържаните, в различни градове в страната, са иззети пари, компютърна техника и други вещи, доказващи престъпната им дейност. Те са задържани за 72 часа.

Четете още

Избор на редактора