Показаха подробния план на детеубиеца от Сърбия

14-годишният Коста К., който тази тази сутрин уби 9 души в училище „Владислав Рибникар“ в Белград планирал деянието дълго време. Повече от месец убиецът работил как да осъществи плана си.

На единия лист се вижда, че той е нарисувал план на училище „Владислав Рибникар“ и е разделил кой клас има паралелки по етажите.

Той написал на лист и кои са „приоритетните му цели“.

Както съобщи шефът на белградската полиция Веселин Милич по-рано днес, мотивите за жестокото престъпление, което шокира обществеността, все още не са установени.

„Кабинетът по история беше близо до входа на училището и неговият клас имаше първия си час по история. „След като пристигнал в училището, той веднага стрелял по охранителя Д.В., след което се обърнал към децата и открил стрелба“, каза Милич.

Говорейки за списъка с имената на учениците, които планира да ликвидира, Милич посочи следното:

„Скицата изглежда като нещо от видео игра или филм на ужасите, което го показва как планира в детайли как да влезе в училището и колко убийства от VII-2, VII-3, VIII-4.“

Междувременно стана ясно, че седмокласникът не носи наказателна отговорност според закона, тъй като не е навършил 14 години. Тийнейджърът, който е роден през 2009 г., дори не се разкайвал за стореното, пишат вестниците „Новости“ и „Блиц“.

Четете още

Избор на редактора