Полицаят Иван от село Гълъбово, страшилището за джигитите

Нетрадиционен метод за борба с нарушителите на Закона за движение по пътищата избраха жителите на родопското село Гълъбово, предаде Нова ТВ.

Те намериха необичайно решение, за да регулират високата скорост по главния път. Поставиха манекен, облечен изрядно като полицай, в един от най-натоварените участъци в селото, където най-често стават катастрофи.

Полицаят се е опрял небрежно на дувара и гледа строго зад черните си очила и пандемичната маска. Пазителят на реда си има и име – Иван.

Над 3 години жителите на селото настояват за по-сериозен контрол, но докато чакат община Куклен да предприеме мерки, те поели нещата в свои ръце.

Според местните манекенът полицай Иван върши много добра работа и е намалил скоростта на преминаващите автомобили значително.

Той е на мястото си от февруари, а вече е получил и камера – истинска, на видно място, която даже понякога прорабтва, но със сигурност плаши.

„От дълго време правим опити, молим общината, и вече сме събрали подписка за легнали полицаи”, разказа местният пенсионер Георги.

„Всички се съобразяват с Иван”, твърди доволен и кметът Спас Кисьов.

Не е ясно как ще завърши дежурството на полицай Иван в село Гълъбово. Той или ще бъде откраднат, нищо че не е от бронз, или ще заплашат кмета, че КАТ ще го съди за уронване на престижа на институцията.

А може и да се корумпира. Но засега върши работа. И не пита „кво праим ся“.

Четете още

Избор на редактора