Полякиня роди петзнаци, майка е на още 7 деца

Полякиня и и съпругът и британец посрещнаха пет нови бебета точно за Свети Валентин, а майката заяви, че се чувства „по-добре от очакваното“ след рядката бременност, гръмнаха световните агенции.

Доминика Кларк, която вече е майка на седем деца на възраст от 10 месеца до 12 години, роди петзнаците в болница в южния полски град Краков. „Планирахме да имаме осмо дете, но се оказа, че са повече“, каза тя пред репортери в болницата заедно с британския си съпруг Винс, предаде БГНЕС.

Бебетата са родени с цезарово сечение в 29-ата седмица и са в кувьози. „Надяваме се, че ще можем да стигнем до радостния момент на изписването им от болницата“, каза Ришард Лаутербах, началник на отделението по неонатология.

Децата – три момичета и две момчета, са кръстени Ариана Дейзи, Чарлз Патрик, Елизабет Мей, Еванджелин Роуз и Хенри Джеймс.

Кларк нарече бременността си „чудо“, тъй като вероятността за зачеване на петзнаци е една на 52 милиона. „Като математик харесвам подобни статистики“, каза Доминика. „Имахме по-голям шанс да спечелим от лотарията, отколкото да се сдобием с толкова деца наведнъж“, споделя щастливата майка.

Четете още

Избор на редактора