Последно спускане. Ски зоните затварят след Великден

Този уикенд скиорите имат последна възможност да се спуснат по пистите –  най-големите ни зимни курорти обявиха, че закриват ски сезона след Великден, показа проверка на БТА.

Преди ден от дружеството „Витоша ски“ обявиха във Фейсбук, че поради неблагоприятни условия писта „Витошко лале 1“ прекратява работа. Оттам посочиха, че днес е последният работен ден за сезона. Днес до 14:00 ч. бяха отворени само писта „Меча поляна“ и „Витоша Сноупарк“.

Очаква се ски сезонът на Боровец да бъде закрит от 17 април, се посочва във Фейсбук на курорта. Утре е последният работен ден, в който всички любители на зимния спорт могат да се порадват на планината.

Ски зона Пампорово остава отворена също до 16 април. Ски зоната в Банско ще работи до 17 април, съобщават от курорта на сайта си.

Сравнително добри са условията за туризъм в планините днес, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Оттам обаче съветват през следващите дни хората да съобразяват разходката си в природата с прогнозата на времето заради очакваната промяна в метеорологичните условия.

Много рязко се стопля и това крие опасност от лавини, предупреждават също от ПСС.

Днес ще се заоблачи и се очакват валежи в следобедните часове. Ако хората ходят в планината, нека е сутринта, отбелязаха още от ПСС.

Четете още

Избор на редактора