Потвърдено: Мъртвият от Ресилово е Ангел Христов

Засега единствената потвърдена сигурна информация, която имаме, е, че това е трупът на Ангел Христов. А кога и как е влязъл, не е категорично, каза пред журналисти Иван Демерджиев в курорта „Албена“.

Министърът посочи още, че близките на Христов дават противоречиви сведения за това кога и как е влязъл на територията на страната.

Демерджиев допълни, че проверяват всички възможности. „Имаше сведения за един полет от Дубай, които не се потвърдиха на този етап. За нас е важно да се установи кога е влязъл, откъде е влязъл, помагал ли му е някой, както и причината за смъртта“.

Утре ще бъде аутопсията на тялото на Ангел Христов, като вече са му направени някои изследвания. Министър Демерджиев е разпоредил да се провери има ли някакво въздействие, довело до смъртта на Христов.

Демерджиев отрече имотът, където е пребивавал починалият, да е бил конфискуван от държавата. „Полагаме в момента усилия да видим дали на територията на страната се намира и другият т. нар. брат Галев – Пламен Галев, така че всичко необходимо се прави в тази посока“, каза министърът.

Ангел Христов не е влязъл в страната с документ за собствената си самоличност.

Министър Демерджиев коментира също, че има издаден смъртен акт на лицето и ако не се е намесила полицията, вече е щял да бъде погребан и нямаше да могат да се направят никакви изследвания. Смъртният акт е издаден от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, след като е получено съобщението за смъртта.

„Отново ще подчертая, за мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията.

Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, сега вече се намира там и утре ще бъдат направени подробни изследвания. Днес се направиха такива, за да се установи самоличността и тя се потвърди“.

Министър Демерджиев каза още, че към момента няма данни за насилствена смърт.

Христов е влязъл в България през зелена граница. Така Борислав Сарафов коментира новината за смъртта му. Сарафов е ръководил екипа, разследвал навремето дейността на братя Галеви.

Четете още

Избор на редактора