ИТН се разцепи, ПП търси хора с „топки“ за мнозинство. Намери ги!

Парламентарната група на ИТН се разцепи, а „Продължаваме промяната“ си е осигурила вече част от депутатите, които са им необходими за мнозинство.

Това стана ясно в понеделник от публикация на Слави Трифонов във фейсбук и изявление на депутата от ПП Атанас Михнев в Стара Загора.

„Току-що получих информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове, написа лидерът на ИТН в пост на стената си. Той прогнозира, че отцепниците ще кажат купища лъжи и измислици, за да „оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест“. „Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях“, допълва Трифонов.

„Продължаваме промяната“ е намерила част от нужния им брой депутати, за да си осигури мнозинство в Народното събрание, съобщи в понеделник в Стара Загора и народният представител Атанас Михнев, предаде БНТ. Той е категоричен, че не пазаруват народни представители, а се търсят гласове за продължаване на борбата с корупцията. Търсим хора с любимата ни дума да имат „топки“, за да си кажат срещу „Капитан Андреево“, срещу мафията, а не да са на страната на мафията, която може би е плащала пари на всички досегашни политически сили. Такива хора вярваме, че ще намерим“, каза Михнев.

На въпрос означава ли това, че ПП вече е намерила депутати за мнозинство в парламента, Михнев отговори: „Означава, че вече сме намерили. Да“. А на уточняващо питане „Всичките 12 ли?“, депутатът каза: „Не. Вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство“. Търсим хора, които ще гласуват по съвест, защото политиката не е шоу, а работа“, заяви още Михнев, цитиран от БТА.

Той допълни, че на дневен ред са три много важни теми – актуализацията на Бюджет 2022, борбата с корупцията и дали ще има План за възстановяване и устойчивост. „Идните седмици ще се види кой клати държавата, кой на коя страна е, и кой защитава държавността. „Настана време вододелно и време за мъже“, заяви Михнев. Според него тази седмица няма да бъдат гласувани министерските оставки, които са депозирани от министрите на „Има такъв народ“.

Четете още

Избор на редактора