Предлагат легендарния DJ Петко Балъка за почетен гражданин на Хасково

Дисководещ, баскетболист и неврохирург са предложени за почетни граждани на Хасково. Това съобщиха от Общинския съвет, който разпространи внесените за разглеждане докладни за своето заседание на 14 юли, когато трябва да се състои и гласуването.

Предложенията са внесени от инициативни комитети и чрез подписка на граждани. Петко Василев – Балъка е един от първите дисководещи не само в Хасково, но и в България и през 1981 г. организира първия в България национален конкурс за дисководещи. Той продължава да озвучава събития и партита въпреки 80-годишната си възраст.

Станислав Станков – Шошо е национален състезател по баскетбол и капитан на тимове на България в различни възрастови групи. Постиженията му в областта на спорта са и изключителни заслуги за престижа на родния му град Хасково, се отбелязва в докладната.

Д-р Делчо Каравасилев е създател на отделението по неврохирургия в областната болница в Хасково. През 2022 г. д-р Каравасилев получи званието „Лекар на годината“ от регионалната структура на Българския лекарски съюз.

За удостояване с „Почетен знак на Хасково“ е предложен д-р Митко Василев, управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

От Освободжението досега званието „Почетен гражданин на Хасково“ е било връчено 110 пъти, изчисли в края на 2021 г. авторът на инициативата „С достойнство и вяра“, студентът по история Антон Атанасов.

Четете още

Избор на редактора