Президентът: Режим на тока няма да има

Президентът Румен Радев определи  като спекулации твърденията, че в България ще има режим на тока. Той увери, че докато служебното правителство е на власт, това няма да се случи, предаде БНР.

„Искам да е ясно едно – появилите се спекулации, че в България ще се ограничава улично осветление, ще има режим на тока и т. н., нека е ясно, че докато има служебно правителство, това няма да стане. България е производител на електрическа енергия, България е износител на електрическа енергия и българите няма да стоят на тъмно“, каза Радев.

Държавният глава поздрави служебното правителство за последователните му усилия за овладяването на инфлацията в страната. Той даде пример с цената на литър бензин на бензиностанциите на „Лукойл“, който от миналата вечер е под три лева, както и намаляването с 30 процента на цената на газа за следващия месец.

Румен Радев направи коментарите, след като участва в тържествената церемония по откриването на новата академична учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи в София.

Четете още

Избор на редактора