Президентът на БФС избран на важен пост в УЕФА

Борислав Михайлов беше избран за председател на Футболната комисия на УЕФА. Президентът на Българския футболен съюз ще оглавява един от най-важните комитети в структурата на европейската футболна централа в следващите четири години, като негови заместници ще бъдат легендите на световния футбол Збигнев Бониек, Луиш Фиго, Деметрио Албертини и Деян Савичевич.

Сред членовете на комисията личат имената на Олег Протасов, Владимир Шмицер, Теодорос Загоракис, Михай Стойкица и други. По време на предишния мандат Борислав Михайлов беше заместник-председател на грузинския си колега Леван Кобиашвили.

„Това е огромно признание за мен, а също и огромна отговорност. Благодаря на ръководителите на УЕФА за доверието – все пак става дума за една от ключовите позиции в европейския футбол. Едва ли има по-красноречива оценка за моята работа и работата на БФС от това Футболната комисия на Европа да бъде поверена на българин“, заяви президентът на футболната централа.

През 2011 година Борислав Михайлов стана първият българин, избран в управлението на УЕФА, като в продължение на осем години беше част от Изпълнителния комитет на централата. Междувременно Михайлов беше и председател на Комисията за развитие и техническо подпомагане на Комисията по футзал. От януари 2017 година е част от Комисията за развитието на футбола на ФИФА, отговаряща за стратегическото развитие и правилата на играта.

Четете още

Избор на редактора