Вучич натисна Скопие за френското предложение

Президентът на Сърбия Александър Вучич призова Скопие да не бърза с отхвърлянето на френското предложение за деблокиране на европейския път на Република Северна Македония, като преди това трябва да помисли добре за националните си интереси, съобщава агенция МИА.

Вучич отказа да коментира дали френското предложение е добро или не, като добави, че това трябва да реши само народът на Република Северна Македония.

Сръбският президент изрази убеденост, че е добре за Скопие да бъде на европейския път, за да има по-големи възможности за привличане на инвестиции.

Александър Вучич посочи, че премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е защитавал изключително силно позициите на страната на срещата на върха в Брюксел миналия месец.

Сръбският президент заяви, че Република Северна Македония и Албания заслужават да започнат преговори за членство в ЕС. Според Вучич двете страни отдавна са заслужили членството заради своята ангажираност, постигнатите резултати и изпълнението на всичко, което се изисква от тях.

Четете още

Избор на редактора