Премиера на новия „Аватар“ 13 години след оригинала

Тринадесет години след появата на най-касовия филм за всички времена -„Аватар“, режисьорът Джеймс Камерън представи неговото дългоочаквано продължение в Лондон, предаде Ройтерс.

„Аватар: Пътят на водата“ връща публиката към магическия свят на Пандора. На тази далечна луна в първия филм местните сини хора на’ви се бореха за природните ресурси срещу колонизатори от Земята.

В развиващия се повече от десетилетие по-късно „Пътят на водата“ участват отново актьорите Сам Уъртингтън и Зоуи Салдана като Джейк Съли и Нейтири – сега обаче те вече са родители на пет деца.

Техният спокоен живот в райската джунгла е прекъснат от завръщането на „небесните хора“, името, с което на’ви наричат пришълците, дошли да издирват Съли. За да защитят семейството си и своето племе, Съли, Нейтири и децата им бягат надалеч, като търсят убежище сред клана Меткайна, състоящ се от на’ви, живеещи на рифове в океана.

Привикнали към горски начин на живот, семейството трябва бързо да се приспособят към водната шир, за да оцелеят пред лицето на надвисналата заплаха.

„След повече от десетилетие на родилни мъки се чувствам страхотно, че мога да споделя резултата с хората“, каза актьорът Сам Уортингтън на световната премиера на филма.

Сигорни Уивър играе Кири, осиновена дъщеря на Нейтири и Съли. Нейна биологична майка е покойната д-р Грейс Августин, чиято роля Уивър изпълнява в оригиналния филм.

След излизането си през 2009 г. „Аватар“ става най-печелившият филм за всички времена с над 2,9 милиарда долара приходи от глобални продажби на билети.

Общо четири филма „Аватар“ са планирани до 2028 г., като и третият от тях е почти готов, издаде продуцентът Джон Ландау.

Четете още

Избор на редактора