Прогнозата на Ето’о: На финала Камерун ще победи Мароко

Легендата на Камерун Самуел Ето’о смята, че страната му може да влезе в историята и да стане първият африкански отбор, спечелил Световната купа.

Четирикратният играч на годината на Африка очаква „Неукротимите лъвове“ да триумфират над континенталния съперник Мароко във финала на Катар 2022 на стадион Лусаил на 18 декември.

Ето’о даде своите прогнози за Световната купа. Той педвижда и петте африкански отбора да прескочат груповата фаза, като Камерун, Мароко и Сенегал да завършат на първите места в своите групи.

„Африка винаги е имала голям потенциал да успее на Световното първенство – но ние не винаги даваме най-доброто от себе си“, каза Ето’о, посланик на наследството на Катар. „С годините африканските отбори придобиват все повече и повече опит и мисля, че са готови не само да участват в световно първенство, но и да спечелят най-красивото футболно състезание.“

Ето’о, който игра ва 4 Мондиала за Камерун, очаква Мароко да спечели мястото си на финала след победи над Испания (осминафинал), Португалия (четвъртфинал) и действащия шампион Франция (полуфинал) . Пътят на Камерун до финала ще включва победи над Белгия (четвъртфинал) и действащия носител на Купата на африканските нации Сенегал (полуфинал).

Голмайсторът на Камерун за всички времена също предвижда голяма изненада – домакините от Катар да победят Англия на осминафиналите.

„Вече видяхме работата, свършена от Катар през последните години и как екипът е израснал и узрял“, каза той. „Мисля, че те ще бъдат изненадата, тъй като другите отбори няма да знаят за качествата на играчите им.“

Ето пълната прогноза на камерунеца:

Четете още

Избор на редактора