Прокуратурата поиска 22 г. затвор за Семерджиев

Прокуратурата поиска наказание от 22 години и половина затвор за Георги Семерджиев. Той е обвинен за катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, при която загинаха две млади жени.

Според държавното обвинение Семерджиев е обществено опасен, а деянията му показват явно незачитане на правовия ред в държавата. Софийската градска прокуратура твърди още, че експертизи, свидетелски показания и огледи доказват, че именно Семерджиев е шофирал във фаталната нощ на 5 юли 2022 г.

Повдигнатите срещу него обвинения са пет, а исканите за тях наказания са както следва: за шофиране след употреба на наркотици – 2 години затвор и глоба от 1000 лв.; за каране на кола с фалшиви номера – 4 години лишаване от свобода; за причиняване смъртта на двама души – 15 години затвор; за открита в автомобила му дрога – 1 година затвор и глоба и още една година затвор по последното обвинение.

По закон обвиняемият би трябвало да излежи срока на най-тежката присъда, но от прокуратурата искат тя да бъде завишена с още 1/2 заради обществената опасност на деянието.

По гражданските искове, заведени от близките на жертвите, се предлага Семерджиев да бъде задължен да плати по 150 хил. по всеки от тях.

Четете още

Избор на редактора